3. SINIF TÜRKÇE DERS KİTABI CEVAPLARI3. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf (seviye) SDR İpekyolu) 2020

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf SDR İpekyolu)
2020-2021

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, SDR İpekyolu Yayınları 3. sınıf (seviye) Türkçe ders kitabı sayfa 296-297-298-299

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 296

Hikaye kendini bildi bileli anası bahçeyle uğraşırdı. Durmaksızın
yeni çiçekler dikerdi. Toprağı gübreler, sular; bitkilerin yapraklarını temizlerdi. O şekilde ki Hikaye’nün bu ilgiyi kıskandığı zamanlar bile
olurdu. Ona anası, çiçeklerini kendisinden daha fazla seviyormuş şeklinde
gelirdi. Hele bu sene belediye “Senenin Bahçesi” yarışmasını duyurunca
anası neredeyse bütün zamanını bahçede geçirir olmuştu.

Nur İÇÖZÜ
(Kısaltılmıştır.)

İlk beş suali yukarıdaki metne göre (kıyasla) cevaplayınız.

1. Metnin kahramanları kimlerdir?

Cevap: Hikaye, Hikaye’nün anası.

2. Hikaye, annesinin uğraşı ile ilgili hangi detayları veriyor?

Cevap: Bahçeyle ilgilenilmiş olduğu, toprağı gübrelediği, suladığı, bitkilerin yapraklarını temizlediği, bütün zamanını bahçede geçirdiği bilgilerini veriyor.

3. Hikaye’nün anası, hangi haberden sonrasında vaktini bahçede daha fazla geçirmeye adım atmıştır?

Cevap: Belediyenin düzenlemiş olduğu “Senenin Bahçesi” yarışmasını duyunca vaktini bahçede daha fazla geçirmeye adım atmıştır.

4. Bu metne başlık yazınız.

Cevap: ÖYKÜ!NÜN ANNESİNİN BAHÇE SEVGİSİ

5. Metinden iki {özel}, iki de tür adı bulup yazınız.

Cevap:

{Özel} Adlar: Hikaye, Senenin Bahçesi

Tür Adları: anne, bahçe

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 297

6. Ağacın üstündeki yapraklarda yazan sözcükleri inceleyiniz. Bunları “Tekil” ve “Çoğul” başlığı altında uygun sepetlere yazınız.

Cevap:

Tekil:

  • mevsim
  • hava
  • kar
  • gökkuşağı
  • su
  • yağmur

Çoğul:

  • bahçeler
  • çitler
  • barajlar
  • kangurular

7. Aşağıdaki şiirin noktalama işaretleri verilmemiştir. Yay parantez ile belirtilen bölgelere uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:

Her ay(,)
Doğum gününü kutluyor Ay(.)
Söylesenize bana(;)
Yanıp sönen yıldızlar
Pastasının mumlarıysa(,)
Ay kaç yaşlarında(?)

Aytül AKAL, Mavisel YENER

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 298

8. Karışık olarak verilen sözcüklerden cümleler oluşturunuz. Cümlelerin sonlarına, uygun noktalama işaretleri koyunuz.

Güneş’in – dönüşünü – bir – tamamlar
Dünya – yılda – çevresindeki

Cevap: Dünya, Güneş’in çevresindeki dönüşünü bir yılda tamamlar.

bulunur – doğada – su – mi – üç – hâlde

Cevap: Su, doğada üç hâlde bulunur.

öğrenmeden – çıkmamalıyız – hava – dışarı – durumunu

Cevap: Hava durumunu öğrenmeden dışarı çıkmamalıyız.

lüzumlu – almalıyız – korunmak – için – önlemleri – depremden

Cevap: Depremden korunmak için lüzumlu önlemleri almalıyız.

9. “Doktor-hastane” sözcükleri arasındaki münasebet, aşağıdaki hangi kelime çiftleri içinde vardır? Bulup eşleştiriniz.

Cevap:

, Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf (seviye) SDR İpekyolu) 2020, EVRAKhane.Com

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları – Eşleştirme

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 299

10. Aşağıda özellikleri verilen adları bulup işaretleyiniz.

Cevap:

, Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme (3. Sınıf (seviye) SDR İpekyolu) 2020, EVRAKhane.Com

Doğa ve Evren Tema Sonu Değerlendirme Cevapları – Adlar

Haber Kaynağı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu