3. SINIF TÜRKÇE DERS KİTABI CEVAPLARI3. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Hapşu Dinleme Metni Cevapları 2020

Hapşu Dinleme Metni Cevapları
2020-2021

Hapşu dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf (seviye) (düzey) Türkçe ders kitabı sayfa 255-256-257-258-259
(Sağlık ve Spor Teması)

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 255

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

1. Sağlık ve spor içinde nasıl bir münasebet vardır?

Cevap: Vücudumuzun sağlığı için hareket etmemiz gerekir. Doğru hareketler ile spor yaparak beden direncimizi arttırırız. Beden direncimiz arttıkça, hastalıklara karşı daha dirençli oluruz. Sonuç olarak sağlıklı bir yaşam için spor yapmamız gerekir.

2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?

Cevap: Doktora gideriz. Doktorun talimatlarına göre (kıyasla) (kıyasla) ilaçlarımızı içer, dinleniriz.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 256

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

hasret: Bir kimseyi yada bir şeyi görme, kavuşma isteği, özlem

ilaç: Bir hastalığı iyi etmek yada önlemek için türlü yollarla kullanılan madde, em, ilaç

nezle: Soğuk almaktan ileri gelen, burun akması, aksırma ile beliren hastalık

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Soruları dinlediğiniz metne göre (kıyasla) (kıyasla) cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?

Cevap: “Terliyken su içme!”

2) Çocuğa kim kızmış?

Cevap: Doktor amca çok kızmış.

3) Çocuk hasta olunca günleri nasıl geçiyormuş?

Cevap: Neşesiz geçiyormuş.

4) Çocuğun iyileşmesi için doktor ona ne vermiş?

Cevap: İğne ve ilaçlar vermiş.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 257

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz şarkının konusunu ve anne duygusunu belirleyiniz.

Şarkının mevzusu

Cevap: Hastalık

Şarkının anne duygusu

Cevap: Hastalık sebebiyle duyulan üzüntü

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» NEZLE OLDUM

» GÜNLER NEŞESİZ

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?

Cevap: 

Dengeli ve tertipli beslenmeliyiz. Temizliğimize dikkat etmeliyiz. Soğuk havalarda uygun giysiler giymeliyiz. Terli terli su içmemeliyiz. Aşılarımızı zamanında olmalıyız. Spor yapmalıyız.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 258

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Görsellerdeki olayların oluş sırasına göre (kıyasla) (kıyasla) bir hikâye yazınız.

Cevap: 

(örnektir)

AYŞE HASTA OLDU

Ayşe bigün uyandığında kendini iyi hissetmiyordu. Annesi Ayşe’yi kontrol ettiğinde hasta bulunduğunu anlamış oldu. İyileşmesi için ona çorba yapmış oldu lakin Ayşe iyileşmemişti.

Ertesi gün Ayşe’nin anası, bununla birlikte bir doktor olan amcasını çağırdı. Amcası Ayşe’yi muayene etti. Hastalığı için ilaçlar verdi ve Ayşe’ye dinlenmesini söylemiş oldu. Ayşe hastalığı sebebiyle okula gidemiyordu ve bu durum sebebiyle çok üzülüyordu.

Ayşe’nin hasta bulunduğunu duyan arkadaşları okuldan çıktıktan sonrasında Ayşe’yi ziyarete geldiler. Ayşe çok mutlu olmuştu. Ayşe mutlu olunca daha acil iyileşti ve okuluna arka döndü.

Hapşu Dinleme Metni Cevapları Sayfa 259

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Yaz tatilinizde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir halde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

Haber Kaynağı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu