3. SINIF TÜRKÇE DERS KİTABI CEVAPLARI3. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları 2020

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları
2020-2021

İşaret Dilini Tanıyalım metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf (seviye) (düzey) Türkçe ders kitabı sayfa 150-151-152-153-154-155-156
(İletişim Teması)

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 150

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

1. Konuşmadan yazışma kurulabilir mi?

Cevap: Kurulabilir. Beden hareketleriyle, jest ve mimiklerle ve işaret diliyle yazışma oluşturmak mümkündür.

2. İnsanlar, konuşma haricinde başka hangi yollarla yazışma kurarlar?

Cevap: Ellerini hareket ettirerek, yazarak ve bazı sembollerle yazışma kurabilirler.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 152

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

işaret: El, yüz hareketleriyle gösterme

beden: İnsan yada hayvan gövdesi, beden

alfabe: Bir dilin seslerini gösteren, belirli bir sıraya göre (kıyasla) (kıyasla) dizilmiş belli sayıda harfin bütünü, abece, ova

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Soruları metne göre (kıyasla) (kıyasla) cevaplayınız.

1) İşitme ve konuşma engelli bireyler nasıl yazışma kurarlar?

Cevap: İşaret dilinde, parmak alfabesi ve sözcüklere karşılık gelen işaretler kullanarak yazışma kurarlar.

2) İşaret dilinde kelimeler nasıl oluşturulur?

Cevap: Harfleri simgeleyen belirli parmak hareketleri vardır. Bu hareketler art arkaya yapılarak sözcükler oluşturulur.

3) İşaret dilinde parmak alfabesi haricinde neler önemlidir?

Cevap: El, kol ve beden hareketler, ve yüz ifadeleri önemlidir.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 153

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini yazınız.

Cevap: 

Metnin mevzusu: İşaret dili

Metnin anne fikri: İşitme ya da konuşma engelliler işaret dili ile yazışma kurabilirler.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Metne uygun iki başlık yazınız.

Cevap: 

İşitme ya da Konuşma Engellilerde İletişim

Parmakların Dili

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

İşaret dilinde jest ve mimikleri kullanmak niçin önemlidir? Arkadaşlarınıza anlatınız.

Cevap: 

Biz konuşurken duygularımızı ses tonumuzla aktarabiliriz. Fakat işaret dilinde ses olmadığı için duygularımızı jest ve mimiklerimizle ifade ederek yazışma kurduğumuz kişiye aktarmamız mümkün olur.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 154

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Verilen kelimelerden eş anlamlı olanları aynı renge boyayınız.

Cevap: 

, İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları 2020, EVRAKhane.Com

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları – Eş Anlamlı Kelimeler

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 155

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

a) Sembollerin altındaki boşluklara anlamlarını yazınız.

Cevap: 

, İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları 2020, EVRAKhane.Com

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları – Semboller

b) Bu sembolleri nerede görebiliriz?

Cevap: 

Bu sembolleri tv programları başlamadan hemen önce ve program devam ederken ekranın sağ üst köşesinde görebiliriz. Sinemaya gittiğimizde de film başlamadan önce bu sembolleri görebiliriz.

İşaret Dilini Tanıyalım Metni Cevapları Sayfa 156

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ BÖLÜMÜ

Özdeyişleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Adalet, evrenin ruhudur. (Ömer Hayyam)
Aile yaşamının güzelliği hiçbir şeyde yoktur. (Oscar Wilde)
Cahil kimsenin yanında kitap şeklinde sessiz ol. (Mevlâna)
Hata yapmaktan korkan insan, hiçbir şey yapması olanaksız. (Lincoln)
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. (Hz. Ali)

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

Haber Kaynağı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu